Εγκαταστάσεις & Ανέσεις

Απολαύστε μια άνετη και ευχάριστη διαμονή!

Εγκαταστάσεις & υπηρεσίες
του Chios Chandris Hotel

Το CHIOS CHANDRIS έχει όλα όσα χρειάζεται ο επισκέπτης για να χαλαρώσει και να απολαύσει όμορφες στιγμές κατά την παραμονή του στο νησί. Είτε επιλέξετε να περάσετε μια μέρα ανάπαυσης και ηλιοθεραπείας στην πισίνα του ξενοδοχείου είτε να περπατήσετε 300 μόλις μέτρα έως την οργανωμένη παραλία Bella Vista για μια δροσερή βουτιά στα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου, το CHIOS CHANDRIS εγγυάται μια άνετη και ευχάριστη διαμονή.

Άλλες όμορφες παραλιακές τοποθεσίες, σε απόσταση δέκα περίπου λεπτών με το αυτοκίνητο, είναι ο Καρφάς, η Αγία Φωτιά, ο Όρμος Λω και η Δασκαλόπετρα ή Βράχος του Ομήρου, όπου σύμφωνα με την παράδοση καθόταν ο μεγάλος ποιητής και απήγγελνε τους στίχους του! Στις παραλίες αυτές θα βρείτε καφετέριες και ταβέρνες ώστε να συνδυάσετε μια χαλαρή βουτιά με ένα δροσιστικό αναψυκτικό ή ένα υπέροχο γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Η παραλία Αγία Δύναμη, στο νότιο τμήμα του νησιού, καθώς και οι κοντινές Bella Vista και Βελονάς είναι ιδανικές για windsurfing.

Η νήσος Χίος

Ένα από τα πιο πλούσια και ανθηρά νησιά της Μεσογείου με μεγάλη πολιτιστική παράδοση από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, η Χίος φημίζεται για τη φυσική της ομορφιά, το εύφορο έδαφος, το υπέροχο κλίμα και τα σημαντικά μνημεία ενός λαμπρού βυζαντινού και γενοβέζικου παρελθόντος.

Νότια της πόλης της Χίου βρίσκεται ο Κάμπος, ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο διάσπαρτο με μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών και επιβλητικά αρχοντικά που ανήκουν σε παλιές χιώτικες οικογένειες. Ακόμη νοτιότερα συναντά κανείς τα περίφημα Μαστιχοχώρια που παράγουν το εμβληματικό προϊόν της Χίου, τη μοναδική στον κόσμο μαστίχα, η οποία συλλέγεται υπό μορφή κρυστάλλων μιας ιδιαίτερης ποικιλίας σχίνου που ευδοκιμεί μόνο στη Νότια Χίο. Η μαστίχα, η οποία ήταν κάποτε μονοπώλιο των Σουλτάνων, αξιοποιείται σήμερα σ’ ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, από την αρωματοποιία και την ποτοποιία έως την φαρμακευτική και την ιατρική. Τα καλύτερα διατηρημένα Μαστιχοχώρια είναι το δαιδαλώδες Πυργί, που φιλοξενεί το υπερσύγχρονο Μουσείο Μαστίχας, και τα Μεστά, δύο από τα πιο εντυπωσιακά μεσαιωνικά χωριά-φρούρια στην Ελλάδα, με στενά αψιδωτά σοκάκια και εκπληκτικές προσόψεις σπιτιών χαραγμένες με ασπρόμαυρα γεωμετρικά σχέδια, γνωστά ως ξυστά.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι μια πόλη με φιλικούς και φιλόξενους κατοίκους που διακρίνονται για τη δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό τους πνεύμα.

Η πόλη της Χίου αποτελεί σημαντικό ναυτιλιακό κέντρο και ιστορικό λιμάνι, στην άκρη του οποίου βρίσκονται τα ερείπια ενός γενοβέζικου κάστρου που περιβάλλει την παλιά συνοικία με τα στενά σοκάκια και τα μεσαιωνικά σπίτια. Εδώ, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Παλάτι Ιουστινιάνι, το οποίο λειτουργεί ως χώρος περιοδικών εκθέσεων, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το ταφικό μνημείο του καπουδάν πασά Καρά Αλή που ευθύνεται για τη σφαγή της Χίου το 1822, η οποία απεικονίζεται στον περίφημο πίνακα του Ντελακρουά στο μουσείο του Λούβρου. Στα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνεται η ιστορική Βιβλιοθήκη Κοραή με το Λαογραφικό Μουσείο Αργέντη, η γεμάτη ζωντάνια περιοχή της αγοράς και ο δημοτικός κήπος Χίου, ένα πανέμορφο πάρκο στο κέντρο της πόλης.

Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί είναι ο Ανάβατος, ο λεγόμενος «Μυστράς» του Αιγαίου, μια επιβλητική καστροπολιτεία χτισμένη σ’ έναν απότομο βράχο, τα Αυγώνυμα, ένα εξίσου υποβλητικό μεσαιωνικό χωριό με πέτρινα σπίτια, και πάνω απ’ όλα η Νέα Μονή της Χίου, το ξακουστό σε όλο τον κόσμο βυζαντινό μοναστήρι που έχτισε τον 11ο αιώνα ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Μονομάχος σ’ ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο με θέα την πόλη της Χίου. Διακοσμημένη με εξαιρετικά ψηφιδωτά που κατατάσσονται στα καλύτερα δείγματα της βυζαντινής τέχνης παγκοσμίως, η Νέα Μονή, η οποία έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχιτεκτονικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.chios.gr